Black Aether #6 Magazin – megjelenési információk, ár, tartalom

Feltöltve: 2017/09/30
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

Az elmúlt fél év igen csak hosszúnak tűnt új Black Aether magazin nélkül – mert valójában hosszú is -, de végre elérkezett az idő, hogy megjelenjen a friss magazin. A fél éves periódusra való átállás nagyon jó döntésnek bizonyult, nyugodtabban tudtunk dolgozni, nem szorította nyakunkat a határidő vasmarka, de ami a legfontosabb új szerzőinknek több idejük volt megszokni a BA munkafolyamatait.

A Black Aether #6 magazin igazi kuriózum lett a hazai ponyvamagazinok közt, ugyan is – ha információink nem csalnak -, eddig még senki nem próbálkozott meg round-robin novella elkészítésével. Nekünk ez sikerült! A kezdeményezésünk olyan sikeres volt, hogy párhuzamosan három round-robin novella indult el, és mind a három meg is jelenik a magazinban. Nehéz feladat volt koordinálni a novellákat, ugyan is – és azt hiszem ebben is kuriózum a magazin – a jelenlegi Black Aether magazin 37 (!!!) közreműködő együttes munkájaként valósult meg. Szerzők, grafikusok, technikai segítőink, és a szerkesztőség. Néha bizony magunk se tudtuk hol is van a fejünk éppen.

A magazin elkészült és közel 150 oldal terjedelmű lett, ami azt jelenti, hogy már nem tudunk irkatűzést használni a kötészethez, ragasztani kell a magazint, gerince lesz a kiadványnak. Ezzel együtt jár az is, hogy a magazin ára jócskán megugrott és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy minden közreműködő kap tiszteletpéldányt, további hat darabot küldünk az Országos Széchényi Könyvtár részére és 3-5 darabot recenzióra. Bár utóbbin változtatni fogunk, mert érdekes módon az igényelt recenziós példányok ellenére, egy recenzió sem jelent meg az utolsó magazinról, és 4 darab példány ilyen jellegű elpazarolása tetemes kiesést jelent. Remélhetőleg, ez a hozzáállás változni fog.

A Black Aether #6 Magazin ára a kibővült terjedelem, az új kötési forma, a megemelkedett közreműködői létszámból kifolyólag 1.450.- forint lesz. Ehhez jön még a postaköltség, ami ezúttal 490.- forint lesz, ugyan is előzetes kalkuláció alapján, a magazin nem fér bele az alap postai súlyhatárba. Vaskos kis magazin lesz.

Végül a legfontosabb dolog maradt csak hátra, a magazin előrendelése 2017. október 2-án (hétfő) indul 17:00 órakor, és október 15-20-ig fog tartani, a fogyástól függően. A folyamat a megszokott lesz. Azonban felhívjuk a figyelmedet, hogy a bankszámlaszám változni fog. Erre különösen oda kell figyelni, mert a félreértésekből adódó keveredésért nem tudunk felelősséget vállalni.

Készülj, mert hétfőn indul az őrület!

Tomasics József


Tartalom

Borítógrafika: Ámon Attila
Könyvjelző: Baukó Dániel
Korrektúra: Fükő Renáta
Tördelés: Körtvélyes Ákos

 

A fekete hajó

Írta: Bella Katain
Illusztrálta: Ámon Attila

“A greyporti kikötő sötét titkai, a világi tótorony titokzatos lakója, a sötét óceán hívogató mélysége. A titokzatos hajó kegyetlen kapitányának vérfagyasztó története.”

 

Josephine

Írta: Britpopper
Illusztrálta: Pálmai Attila

„A tiltott könyv megsárgult lapjai titkokat őriznek. A múlt árnyai a küszöbön toporognak.”

 

A mezőőr – harmadik rész

Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Baukó Dániel

„A mezőőr megelégeli hányattatásait. Úgy dönt, pontot tesz a dolgok végére.”

 

Winnie

Írta: Dushan Lechky
Illusztrálta: Báti László Gábor

„Az Óceánok mélye még számtalan titkot rejt. Tengerbiológusok egy csapata nem várt felfedezést tesz.”

 

Csontelmélet

Írta: Erdei Lilla
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

“A Miskatonic Egyetem kékharisnyája sohasem volt bálkirálynő, de azért van pár fortély a tarsolyában ambiciózus ifjú hölgyek számára. Garanciát mindazonáltal nem vállal.”

 

A mindent álmodó szem

Írta: George Komor
Illusztrálta: Békefi Tamás

“Franciaország baljós éjszakáján a meglepő esemény elmossa a határokat álom és valóság, élet és halál között. A lélek furcsa és borzalmas újjászületése.”

 

Sötét mélység

Írta: Réz Andor
Illusztrálta: Tod Antal

“Alászállás az óceán legsötétebb rettenetébe. Vagy elménk még sötétebb titkaiba?”

 

Közöttetek

Írta: Veres Attila
Illusztrálta: László Márk

“Három élet, három sors, három cél. Egy végzet.”

 

Szumátra királynője

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Bella Katlin
Cotter Blackstone
Farkas Balázs
Fekete I. Alfonz
Lir Morlan
Veres Attila
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

“A renegát hajó legénysége között kitör a lázadás, Marsh kapitány kockára tesz mindent, hogy az Ősi Isten nyomára leljen.”

 

Srivijaya szeme

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Bacsai Gábor
Dubán Kitti
Kökény Pali
Mike Dorottya
Szabadi Dávid
Illusztrálta: Békefi Ákos

“Szingapúr elfeledett katakombái mélyén kegyetlen szekta éledezik, egyetlen cél érdekében ontják áldozataik vérét, felnyitni Srivijaya szemét.”

 

A fekete nap

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Barbara Liney Woods
Demeter Norbert
Héja Zsolt
Jassó Judit
Réz Andor
Sas Ágnes
Illusztrálta: Báti László Gábor

“Amikor a bolygók együtt állnak és elsötétedik Egyiptom, Tutanhamon kíméletlenül súlyt le átkával azokra, akik nyughelyét merik háborgatni.”


Előrendelés indul: 2017. október 2., 17:00 óra

Ne hagyd ki ezeket se!

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...