Információk kéziratok beküldéséhez
 • Ez nem novellapályázat! Ez egy lehetőség, hogy a novellád eljusson a magyarországi lovecraftiánus & weird & folk horror közösséghez. Ennyi és nem több.
 • Ez a The Black Aether, tehát kizárólag a LOVECRAFTI KOZMIKUS HORROR & CTHULHU MÍTOSZ & TERMÉSZETFELETTI RETTENET & KLASSZIKUS WEIRD & NEW WEIRD & FOLK HORROR & GÓTIKUS RÉMTÖRTÉNET kategóriákhoz tartozó írások jelennek meg az oldalon.
 • A kéziratok előolvasáson esnek át. Az előolvasást hét ember végzi – jelenleg hét, mivel ez a kör idővel változhat –, ők olvasás után szavaznak, és a szavazatok döntik el, hogy a novella megjelenhet-e az oldalon.
 • Ez csupán egy ingyenes online publikálási lehetőség. Ne akard az előolvasókat befolyásolni, attól nem lesz jobb senkinek, te pedig elesel a lehetőségtől.
 • A szövegek NEM ESNEK ÁT SZERKESZTÉSEN SEM KORREKTÚRÁN! Ez csupán egy ingyenes online publikálási lehetőség, a te feladatod, hogy beküldés előtt többször is ellenőrizd a kéziratodat, mert ha rendezetlen a szöveg, akkor nem kap lehetőséget. A saját hibáidért te felelsz.
 • Ez csupán egy ingyenes publikálási lehetőség, ezért NEM FOGSZ ÉRTÉKELÉST KAPNI, csupán egy igen, vagy egy nem lesz a válasz arra, hogy a novellád megjelenhet-e a honlapon. Végső esetben 1-2 két tőmondat érkezhet, ha a szöveged egy kis változtatás után kikerülhet az oldalra.
 • A kéziratodat emailben tudod beküldeni: atramentumlibrariumkezirattar@gmail.com A fájl neve tartalmazza a szerző nevét és a kézirat címét, például: Minta Márton_A fekete éter.docx (vagy .doc .odt értelemszerűen.)
 • Kéziratot kizárólag Word vagy Open Office formátumban küldj. Ne legyen PDF, se bármilyen ebook olvasóhoz optimalizálj fájl, ne linkeld Google Drive-ból; csatold a doksit a levélhez.
 • Egy szerző 10 naponta küldhet be új kéziratot, alkalmanként egyet. Ne spammelj, ne küldj be egymás után egy rakat kéziratot, mert spamlistára kerülsz és elesel a lehetőségtől.
 • Illusztrációt ne küldj emailben a beküldött kézirathoz, mert a novellák mellé nem kerülnek illusztrációk. Lesznek kiemelt írások, amelyekhez készülhet illusztráció, de ehhez kellenek majd elvetemült grafikusok is. Szerencsére hazai a lovecraftiánus közösségben van néhány igencsak tehetséges és elvetemült grafikus.
 • Személyes adatokat, telefonszámot, lakcímet ne adj meg, nincs rá szükség! Soha, sehol ne adj meg személyes adatokat, ha nem tudod, hogy azt ki és miért kéri tőled.
 • Ne küldj olyan írást, ami már megjelent online, vagy nyomtatásban, kivéve, ha ez a te saját portfóliód, írói oldalad, vagy a korai magyarországi mítoszos években jelent meg, valamikor a ’90-es évek környékén. Egyéb estben nincs túl sok értelme olyan szöveget beküldened, ami már elérhető más online magazinoknál, vagy erre specializálódott oldalakon – sokkal jobban jársz, ha új szövegeket írsz.
 • Ha egy szöveg nemleges választ kapott, azt a szöveget – miután átnézted és átdolgoztad – még egy alkalommal küldheted be, többször nem.
 • Nem kizáró ok a véresebb jelenet és a szexuális tartalom, de a túlságosan is extrém alkotásoknak nincs esélyük. Trancsírhorror, horrorpornó, pornóhorror, belsőségek, szaftok, testnedvek… Inkább ne!
 • Humorral átszőtt történetek, paródiák jöhetnek! Azt viszont vedd figyelembe, hogy az írásoknál különösen éles a kasza. Mindenki szeret nevetni, hangosan röhögni, de az olcsó, Lovefuck és a Nyaralótelep kaliberű „poénoktól” kíméljük meg egymást. Tiszteld a zsánert és az előolvasók idegeit.
 • Young Adult irodalomba tartozó, sorolható, szerű, szagú, szelű alkotásoknak MÉG MINDIG NEM a TBA a felülete.
 • A kézirat minimális hossza 10 000 leütés, a maximális terjedelem 50 – 55 000 leütés – párezer leütésnyi plusz nem a világvége. Ha esetleg 150 000 leütésnyi kisregényt írtál… Megoldjuk, hogy megjelenjen az oldalon, ha olyan jó, de erről külön kell egyeztetnünk.
 • Többrészes sorozatra is van lehetőség, de ebben az esetben a teljes sorozatnak késznek kell lennie a megjelenés előtt. Te sem szeretnéd, ha az olvasók meglincselnének, mert a legjobb résznél félbeszakad a sorozatod.
 • Kisprózával dolgozunk, nem regényekkel. Ez a lehetőség nem azért van, hogy részletekben leközöld a ki nem adott regényedet.
 • Kisprózával dolgozunk, nem költeményekkel.
 • Ügyelj a helyesírásra, mert nincs korrektúra, ha kirívóan rossz a kézirat helyesírása, bármilyen jó is a történet, nem fog megjelenni az oldalon.
 • Rasszista, szexista, homofób, xenofób, vagy bármilyen módon kirekesztő tartalommal ne raboljuk egymás idejét, egy újabb tétel leszel a spamlistán. Biztos megtalálod azt a felületet, ahol ilyen anyagokat várnak.
 • Politikai, különösen aktuálpolitikai tartalomnak ugyancsak nincs helye az írásokban.
 • Ez a lehetőség nem arról szól, hogy más vallások, kultuszok, kultúrák szokásait, hagyományait, elveit kifigurázd, kigúnyold, meggyalázd. Az ilyen jellegű tartalom nyomait is gyomláld ki a történetből.
 • Az, hogy a kéziratot beküldöd, nem jelenti azt, hogy automatikusan meg fog jeleni az oldalon.
 • A beküldött és elfogadott kéziratok átlagosan 10-14 nap elteltével kerülnek ki az oldalra, ugyanennyi idő alatt érkezik meg az értesítés, ha a kézirat nem jelenhet meg az oldalon.
 • Ha a kéziratod kikerült az oldalra, de nem szeretnéd, hogy továbbra is ott legyen, akkor azt jelezd emailben (info@theblackaether.com).
 • Amelyik kézirat lekerül az oldalról, az már nem kerülhet vissza.
 • Megjelenéshez NEM KELL ANYAGILAG hozzájárulni, a The Black Aether nem magánkiadó.
 • Ha nem reagálok azonnal, ne küldj emailt minden nap, ne üzenj a Facebook oldalon, ne írj rám Discordon, mert ilyenkor mindig plusz egy napot hozzáadok. Rövid időn belül válaszolok a jelentkezésre (1-2 nap). Ha esetleg egy hétig nem válaszolok, akkor természetesen üzenj ismét, mivel gyarló vagyok és én is hibázok.
 • Egyet kérek: tegeződjünk! Attól nem tisztellek jobban, ha magáznom kell téged, én pedig nem várom el tőled, hogy magázz engem. Ez nem a hadsereg.
 • Mindig a megoldást keresd és ne a problémát.

Két dolgot mindig tarts szem előtt!

Ez nem a The Black Aether éves novellapályázata, csupán egy ingyenes online publikálási lehetőség. Nem írókör, nem kritikai klub, nem irodalmi kibeszélő, csupán egy ingyenes online publikálási lehetőség. Éppen ezért nincs lehetőség részletes válaszra: ha a kéziratod nem megfelelő, akkor egy tiszteletteljes nem lesz a válasz. A szabadidőmben üzemeltetem a honlapot; a TBA Patreon tagjainak támogatása teszi ezt lehetővé; az előolvasók a szabadidejükben olvassák el a kéziratokat… Ez az egész egy lehetőség számodra, hogy a honlapon keresztül megmutasd az írásaidat a hazai közösségnek. Nem több.

A The Black Aether mindig is a lovecraftiánus & weird irodalomról szólt. Ez most sincs másképp, tehát ne küldjél be sci-fi és/vagy fantasy, se horror írásokat, mert a TBA nem ezeknek a zsánereknek a felülete. Megértem, hogy kevés lehetősége van az amatőr szerzőknek publikálásra anélkül, hogy ne kellene fizetniük érte, és különösen érvényes ez a sci-fi és fantasy írókra, hiszen ez a két legkedveltebb zsáner itthon. Azonban nem én vagyok az az ember, aki ezen bármit is tudna változtatni. A TBA a lovecraftiánus közösségért jött létre, szerzőkért és olvasókért egyaránt.

Ha ilyen kitartó voltál, és mindezt elolvastad, az nagyon dicséretes, köszönöm a közreműködő nevében is. Azért írtam ilyen részletesen a beküldési feltételekről, azért van ennyi szabály, megkötés, kérés, mert a The Black Aether nem könyvkiadó, munkánkat nem főállásban végezzük, hanem közösségi munkaként. Próbálok minden felhívásnál kitérni a részletekre, nem kifelejtve semmit – naná, hogy ez nem mindig sikerül. Ha itt összefoglalom, te pedig betartod kéréseket, a folyamat könnyebb lesz, felgyorsul, nem kell feleslegesen levelezgetnünk. Igen, neked ez egy vagy maximum két levelet jelentene, azonban nekem a sokszorosát. Egy levelet megírni nem sok idő, de ha ezt ötvenszer, vagy százszor kell megtenned… Köszönöm, hogy betartod a fentieket.

Kéziratodat emailben küldd el, a kéziratot csatold a levél mellé.

 

ATRAMENTUMLIBRARIUMKEZIRATTAR@GMAIL.COM