The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

The Black Aether

TBA Kvízjáték – November #2

A kérdések:

1., November 16. mondhatni, hogy jelentős esemény lesz a hazai Lovecraft rajongó közösség életében. 96 évvel ezelőtt ezen a napon írta HPL novelláját, amiből az első hazai 44 perces film készült, és ami november 16-tól elérhető lesz a Vimeo rendszerében.​

Melyik novellát írta H. P. Lovecraft november 16-án? (1pt)

 

2., Nem tudni pontosan mikor, 1920 novemberében vagy decemberében írta H. P. Lovecraft prózaversét, aminek „főszereplője” az egyik legtöbbször és legtöbb alakban felbukkanó istensége Lovecraft panteonjának, aki (vagy ami) „(…)a végtelenség más isteneinek félelmes lelke és küldönce(…)”.

Ki ő? (2pt)

 

3., Howard Phillips Lovecraft 1931. novemberében kezdte el írni és december 3-án fejezte be egyik legismertebb kiseregényét, az Arkham-ciklus egyik darabját. A történet főszereplője Robert Olmstead – bár a név egyszer sem szerepel a történetben, de a fennmaradt jegyzetekből ez kiderült –, 1927 nyarán ünnepelte nagykorúvá válását.

Mi a címe a kisregénynek? (2 pt)

 

A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

A második fordulóban is három kérdésre kell válaszolnod, a helyes megfejtők közt pedig 1 darab novemberi Galaktika magazint sorsolunk ki. A Galaktika kiadó által, minden novemberi nyertes kap egy friss Galaktika magazint!

Gondolkozz egyszerűn! Legyél figyelmes!

Tomasics József

 


  A válaszokat november 19-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZNOVEMBER-2  

  Sorsolás és eredményhirdetés november 20-án.  

  A kvízforduló heti nyertese a Galaktika magazin novemberi számát nyeri meg.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Fumax Kiadó felajánlásával Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos című könyvét.


 

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.