Robert Altbauer

Mindig is szerettem térképeket és földgömböket böngészni, mindig magával ragadott az aprólékosság, a kivitelezés. És közhelyesen, valóban elképzeltem milyen lehet ott az élet, milyen kaland várhat ott az emberre. (Én még abból a korból jövök, amikor a Google Mapsnek nyoma sem volt, de még a Googlenek sem.) Ennél már csak az volt nagyobb inspiráció, mikor letűnt korok, fennmaradt kartográfiáit böngészhettem át.

Ezért is rabolt el, Robert Altbauer honlapja, mert digitális eljárással készít fantasy térképeket. Egyedi megrendelésre is és számos szerepjátékhoz is alkotott térképet. De amire facebook oldalán bukkantam, egy másodperc alatt meggyőzött, hogy Altbauer a mi emberünk. Középkori technikát és stílust utánozva készít ikonokat, amiken egy-egy Lovecrafti istenség látható. Általában a pórnép, lovagok próbálják legyűrni az ellent, de mint tudjuk erre sok esély nincs, és ezt jól mutatja az illusztráció is, amin a Star-spawn előtt, leharapott lábak láthatók. A project elvileg folyamatos, így még több ikont láthatunk majd. Ha Altbauer válaszol, akkor egy rövid interjú is fog készülni.

Galériáját az oldalon itt tudod megnézni.

 

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."
Scroll to top
The Black Aether