The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

Aether #03 – Witchfinder General

Az Aether harmadik adásában a folk-horror filmek triumvirátusának legkegyetlenebb darabjáról, az emberi gonoszság krónikájáról, a szadizmus tanulmányáról, a 1968-as Witchfinder Generalról beszélgettünk. Kitárgyaltuk a kegyetlenségét, annak mechanizmusát, a boszorkányvadász és szadista segédjének motivációját. Kitértünk arra is, hogy mitől nevezhetjük folk-horrornak a filmet, illetve, miként kapcsolódik a western filmekhez.

Figyelem! Spoileres beszélgetés, amelyben szó esik a film egyes részleteiről és a végkifejletről is. Ha még nem láttad a filmet, akkor előbb nézd meg, és utána hallgasd meg a podcastet. A shownote-ban találsz hozzá linket.

 

Shownote

Witchfinder General online – YouTube: bit.ly/3jsxExN
IMDb: imdb.to/3vGhS7v
Rotten Tomatoes: bit.ly/3EbDkVa
Soundtrack: spoti.fi/3b4i5I2
Matthew Hopkins: bit.ly/3CbZ9mH
John Stearne: bit.ly/3pyV3Se
Arthur Machen magyar nyelvű antológia előrendelés: bit.ly/3pxOq2K

The Black Aether

"Nunquam explana aliquid"

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.