TBA 2016/07/18-07/24

Feltöltve: 2016/08/08
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

07.18.

– Miközben a világ Lovecrafti közösségének tétlenül várja, hogy kiderüljön némi közelebbi információ is a Call of Cthulhu videojátékról, addig a Zoetrope Interactive a „háttérben” töretlenül fejleszti a saját Lovecrafti játékát. A játék most Conarium néven fut, előtte már volt két másik névverzió is. A Conariumot az At the Mountains of Madness novella inspirálta, de a fejlesztők saját történettel állnak elő. A játék főszereplője a Miskatonic egyetem professzora Frank Gilman, aki a Conarium nevű titokzatos eszköz segítségével próbálja átlépni az emberi tudat határait. Mikor kipróbálja az eszközt, az Antarktiszon ébred fel és nem emlékszik semmire. A játékot 2017 első negyedévére ígérik.

– Elindult az Action Lab Herald: Lovecraft & Tesla képregényéből készült asztali szerepjáték Kickstarter kampánya a Herald: Lovecraft & Tesla – The Savage Worlds Tabletop RPG. A játék a The Savage World rendszerét használja, ami egy pörgős és könnyedebb játékmenetet jelent. A szerepjáték a Cthulhu-mítosz kellős közepébe fog elhelyezni és a sötét kultuszok, praktikák mellé fog keveredni a technológia korabeli világa. H.P. Lovecraft, Nikola Tesla, Albert Einstein, Harry Houdini, Marie Curie… bárkit megszemélyesíthetsz a játék során, de ha akarod, létrehozhatod saját „nagyszüleidet” is. Fast! Furious! Fun!

– A hamvaiból feltámadt Chaosium Inc. már az utánnyomást szállító hajókat várja, amik már elindultak Kínából. Hamarosan megérkeznek a szállítmányok, a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadásának könyvei (Keepers Rulebook, Investigator Handbook, Keeper Screen, Slipcase, Nameless Horrors, Petersen Guide), augusztus 10-én fut be a hajó az európai elosztó központba. Ha lemeradtál az első kőrről, most bepótolhatod.

Dark Providence Jan Pimping szépen halad a tarot sorozatával, sorban készülnek az új lapok. Őszintén remélem, hogy a lapokból kézzel fogható verzió is készül majd, mert erre mindenképpen benevezek. Ha Pimping választ ad a kérdésre, frissítem a bejegyzést.

 

07.19.

– H.P. Lovecraft édesapja, Winfield Scott Lovecraft 118 évvel ezelőtt, a mai napon hunyt el. Már 17 éves korától dolgozott James Cunningham, Son & Company autógyárban kovácsként. Mai napig nem tisztázott hol tartózkodott 1874 és 1889 közt, állítása szerint Frederick unokatestvérének dolgozott New Yorkban. 1889 június 12-én feleségül vette Sarah Susan Phillips-et a bostoni Szent Pál templomban. Chicagói üzleti útján kezdődtek hallucinációi 1893-ban, és még abban az évben április 25-én be is utalták a providence-i Butler kórházba, ahol a harmadlagos vérbaj okozta szövődmények a halálát okozták.

– Nem valószínű, hogy Magyaraországon valaha is fel fog bukkanni egy példány a Pegana Press kiadványából a Dark Dreamlands-ből. A kézzel készített, limitált példányszámú könyv, H. P. Lovecraft Álom-ciklusát tartalmazza, amikhez a zseniális művész, Michael Hutter készített illusztrációkat. A 400 dolláros (előrendelve 300) könyvből, összesen 100 darab, kézzel számozott példány készül.

– Ultimate Dark ambient album megjelenés közeledik. A Terra Relicta magazin egy 50 trackes válogatás albumot fog kiadni augusztusban, és az 50 track 50 előadót jelent. Jelenleg a bandcamp oldalon 5 számot tudsz meghallgatni, a megjelenés után elérhető lesz az összes.

– Walter Brocca 1984 szeptember 4-én született Velencében. Művészeti iskolát végzett szülővárosában, majd az International School of Comics-ot végezte el Rómában és Firenzében, ahol is karikaturista és forgatókönyvírói végzettséget szerzett. Ez viszont még nem volt elég neki, ugyan is elvégezte a nemzetközi (International University of Art) egyetemet is, ahol restaurátor képesítést szerzett.

 

07.20.

– Tegnap már említettem a Pegana Press csodálatos Lovecraft Dreamland gyűjteményét, de Mike és Rita Torontellonak, a kétszemélyes nyomda/kiadónak vannak további exkluzív könyvei is. Ilyen Például a Lord Dunsany: The Lost Tales Series from Pegana Press vagy a Clark Ashton Smith – Poseidonis Cycle. Igazi kincsek a kétszemélyes manufaktúrától.

 

07.21.

– Szabadság ide, szabadnap oda, elérkezett az idő! H. P. Lovecraft novelláiból TV sorozat készülLegendary TV stúdiójában.

– A Dice & Sorcery-s srácok leugrottak a Balatonra némi nosztalgiáért, amit meg is találtak és ebben nagy szerepe volt a Black Aether magazinnak. Köszönöm a beszámolót az alkotók nevében is! Első recenzió a BLACK AETHER második számáról, ami augusztus 1-től újra előrendelhető.

Szujó Norbert a Randomkult blog írója, készített egy extrém részletes értékelőt a Black Aether magazin második számáról. Ha eddig nem tudtad mire is számíts a magazinban, most mindent megtudhatsz. Kövessétek Norbert blogját, mert bár kevés ideje van és kevés még a bejegyzés, de amit ír a blogban, azt nagyon jól csinálja.

– Nagy az uborkaszezon, mindenki nyaral ezért érthetően a Micro Aether-be is csak lassan érkeznek az anyagok. Még több mint egy heted van, hogy elkészítsd maximum 1000 szavas történetedet az ingyenes ebook-ba

 

07.22.

– Elindult a Fate of the Elder Gods – the boardgame of Lovecraftian cults Kickstarter kampánya. Richard Launius, Darrell Louder és Chris Kirkman társasjátéka 1-4 játékos számára ígér 60-90 perc szórakozást. A társast most 59 dollárért meg elő tudod jegyezni a 2017 májusi megjelenésre, amúgy a játék ára 69,95 dollár lesz. Két napja indult a kampány, és a tervezett 60.000 dollárból már összejött 51.000(!) dollár. garantált siker.

– A Geekpéntekbe belefér, hogy teljesen értelmetlen dolgokról is posztoljak. A mai napra ez az első. Miskatonic University gyűrű, arra az esetre, ha mégsem mentél idén nyaralni, de mindenképpen szeretnéd elkölteni a pénzedet. Ezüsttől fehér aranyig bármi szóba jöhet, csak a pénztárcád szab határt. (Nagyon meleg van ma.)

– Ha szereted a Lovecarft idézeteket, akkor ez az oldal neked készült. 100 darab háttérkép a számítógépedre Lovecraft idézetekkel. Némelyik elég jól is néz ki, bár azért akad olyan (nyuszis), amin a homlokomra csúszott a szemöldököm. Még az is lehet, hogy érdemes lenne indítani egy hazai versenyt. https://quotefancy.com/h-p-lovecraft-quotes

– A Magvető Kiadó Düledék Palota 592 oldalas rémtörténet gyűjteménye, még mindig elérhető 800.- forintért a Lira.hu oldalon. 32 rémtörténet egy nagyon szép, keményfedeles könyvben. Machen, Lovecraft, Howard, Stoker, bierce, Blackwood… Pick Pack Pont átvétellel, volt nekem a könyv összesen 1390.- forint! Ez tényleg nem szabad kihagynod! Ezúton is küldök még egy köszönetet Hartmann Krisztiánnak, aki rábukkant az akcióra!

– A sikeres Kickstarter kampány után, előrendelhető a Stygian: Reign of The Old Ones rpg. A játék digitális verziójának az ára 20 dollár, ez a kampány során 12 euro volt.

 

07.23.

– Farkas Balázs egy nagyon jó, hiánypótló polcot indított a Moly profilján. Olyan polcot épít, ami egy alapozó azoknak, akik „Lovecraft környékén” tájékozódnak:„Elkezdtem építeni egy polcot Molyon, nem teljességre törekvőt, mert leszakadna, de amolyan alapozót azoknak, akik Lovecraft környékén akarnak olvasni. Érdekes, hogy sok szerzőtől szinte semmi nincs fent még, úgyhogy a napokban még fel is kell töltögetnem párat. Úgy tervezem, olyan 100 tételt rakok be ide lassacskán, annál semmiképp nem többet.”

 

07.24.

– A Próza Nostra lapszemléje a Black Aether második számáról. Semmi mellébeszélés, színtiszta igazság, minden szava kincs. Valóban fel kell nőni a feladathoz, és némileg engedni kell a koncepción, hamarosan érkezik tőlem egy beszámoló a változásokról és jövőbeli tervekről. Addig olvasd a lapszemlét és készülj, mert augusztus 1-től újra rendelhetőek lesznek a magazinok.

Ne hagyd ki ezeket se!

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...