TBA 2016/06/27-07/03

Feltöltve: 2016/07/04
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

06.27.

– Úgy tűnik Jan Pimping, az egyszemélyes Dark Providence project atyja, nem hagyta abba a tarot paklija készítését, és az utóbbi időben ismét foglalkozik vele. Ennek, és mindennek ami Pimpinghez kapcsolódik, mi csak örülhetünk, mert igen csak tehetséges. Remélem egyszer majd piacra is kerül a a pakli.

– Az, hogy szükség van-e arra, hogy Lovecraft műveit gyerekszintre butítsák le, jó kérdés. Amig lesz, aki elkészít ilyen kiadványt, lesz szülő, aki a gyerekének adja, és fordítva is. A Howard Lovecraft and The Frozen Kingdom, amiről már írtam a honlapon szeptemberben jelenik meg Blue-Rayen. Ez a történet nem egy Lovecraft feldolgozás, ebben a történetben a fiatal Howard a főszereplő, aki különböző kalandokba keveredik.

– Miután megjelent a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadása, várható volt, hogy új kalandmodulok fognak készülni. Az első kampány, amit bejelentett a Chaosium Inc., az a Children of Fear, amit Lynne Hardy írt, és Közép-Ázsiába, az 1920-as évekbe fog elvinni. Misztikus városok, tiltott tudományok, és a Mítosz. A kalandmodulra sajnos 2017-ig várni kell.

– Ha esetleg egyben kell kivenned a szabadságodat nyáron, és nem tudod hova utazz (na meg pláne van rá keret is), akkor itt egy térkép, ami elvezet néhány Lovecrafti helyszínre. A novellákból (és szerepjáték kampányokban) beazonosítható helyekre juthatsz el, ha követetd a térképet. A kérdés, érdemes-e retúr hegyet venni?

 

06.28.

– Ahogy mondani szokták… az Ixtlan Artworks ezt a fényképet kereste. Elkészült az a bizonyos LFS (Last Fucking Shot), ami azért nem jelenti azt, hogy elkészült a film, még akad bőven digitális utómunka. Szoros határidővel kell dolgoznia a csapatnak, hogy a tervek valóra válhassanak. A kezemet tördelve várom a trailert.

– A H.P. Lovecraft Film Festival and CthulhuCon következő állomása nem máshol lesz, mint Lovecraft szülővárosában, Providenceben. A háromnapos rendezvényt (augusztus 19-21) az író születésnapjához időzítették, ami szerencsére idén pont hétvégére esik. Filmek, felolvasások, standok, és egyéb programok várják majd az oda zarándokolókat. Az eseményt a Lovecraft Arts & Sciences Council bonyolítja le, akik korábban a NecronomiCont is szervezték. Helyet, a Providence Közkönyvtár fog biztosítani a fesztiválnak. Ahogyan a san pedro-i filmfesztiválnál is tettük korábban, erről az eseményről is írunk majd egy összegzőt!

– Tegnap indult el Jason Soles új Kickstarter kampánya az APOCRYPHA: The Art of Jason Soles. A népszerű szobrász egy fantasztikus art book kiadására készül, amiben természetesen az ő alkotásairól, és a munkafolyamatokról készült lesznek láthatóak. A 125 oldalas könyv, egy igazi inspiráló kiadvány lesz, amiből bárki meríthet ihletet, még ha nem is kizárólag a Cthulhu-mítoszból merít. 110 dollártól már kapsz egy minimális példányszámban készített bronz Cthulhu szobrot (összesen 19 darab maradt), de biztos vagyok benne, hogy az 1.675 dolláros csomagot is elfogják vinni.

– Mindig öröm, ha egy újabb magyar alkotót ismerhetünk meg, aki Lovecraft munkássága előtt tiszteleg, ezúttal a Nameless City van soron, ami Renner Péter 2009-ben alakult egyszemélyes ambient/chill projektje. A dark címke is rásüthető lenne a Nameless City-re, de én sokkal felemelőbb élménynek találtam ezeket a zenéket, mint hogy egyszerűen csak sötétnek érezzem őket.

 

06.29.

– VÁLTOZÁS! ÚJ IDŐPONT! A BLACK AETHER magazin második számának utórendelése technikai okok miatt egy hónappal eltolódik! Az akció kezdetének új időpontja: AUGUSZTUS 1!

– Jacob Walker hamarosan befejezi a Mythos Monsters könyvét, ami azt jelenti, hogy a Cthulhu-mitoszban szereplő összes istenséget, entitást megrajzolta. Ha elkészül az utolsó illusztrációval is, egy gyűjtőgaléria kerül majd a TBA honlapra.

Újabb eredeti Weird Tales oldalak váltak elérhetővé az interneten, amiken Lovecrafti írás jelent meg anno, de ebben a válogatásban, pár darab eredeti levelet is találsz, amit H.P. Lovecraft irt a Weird Tales szerkesztőségének.

– A HPLovecraft.TV csatorna bejelentése – amiről itt olvashatsz – nem mediahack volt, a Lovecraft eZine is bejelentette, illetve elkezdtek mozgolódni a  Mountains of Madness Animated Web Series körűl is, ami eddig nem volt rájuk jellemző. Közzé tettek egy kis werk videot, amiben megmutatják, hogyan is áll össze a rajzfilm képi világa.

– Különösen nem túl hívogató a The Eldritch Review Literary Magazine felhívása – küldj egy írást októberig, ami a Cthulhu-mítoszról szól –, mert nemzetközi vizeken ilyenből minden hétre jut egy. Viszont az nyeremény nagyon érdekes, ugyan is az alábbi Cthulhu szobrocskát lehet megnyerni, a fa dobozkával együtt, ami viszont igen csak jól mutatna az íróasztalon. 8000 szó, vagy kevesebb.

 

06.30.

Szünnap.

 

07.01.

– Még bő egy hétig kedvezményes csomagban kapható a Charles Stross regényein alapuló "Laundry" c. asztali rpg (és jónéhány kiegészítője), melyben egy nagyon brit titkosügynökség tagjaiként szállhatunk szembe a Cthulhu Mítosszal. (A játék ugyanazt a motort használja, mint a Call of Cthulhu, így kalandokat is könnyedén konvertálhatunk.) James Bond! Ötórai tea! Bürökrácia! SAS kommandósok! Keep calm and Iä! Iä! – Gábor Csigás

– Tegnaptól elérhető a Chaosium felújított kiegészítője a Pulp Cthulhu. A 22.50 dolláros ár nem anynira vészes, hisz a PDF file 272 oldalas és teljesen új játékélményt nyűjt a Call of Cthulhu RPG hetedik kiadásával.

A 2015-ös H.P. Lovecarft Filmfestival filmjeinek gyűjtői kiadása. Tavalyi rendezték a jubileumi 20. fesztivált, ezért adták ki ezt a DVD válogatást. Ez tényleg csak gyűjtőknek és fanatikusoknak szól, mert ahogy a podcastben is mondtuk… van baj a filmekkel bőven.

– Az Eldritch Horror játék legújabb kiegészítőjének unboxing videója. A Signs os Carcosa vásárlóinak nem igazán lehet panasza, mert Fantasy Flight Games hozta a tőle elvárható minőséget, nagyon szépen kivitelezett pack.

 

07.02.

– Pénteken délután lezárult a Stygian: Reign of The Old Ones Kickstarter kampánya. A fejlesztőcsapat a megcélzott 55.000 eurót túllépve, 73,742 eurót gyűjtött össze. Ez az év Lovecrafti videojáték híre, és ha a srácok kiheverik az ünneplést, hamarosan interjú fog készülni velük.

– Megjelent a MICRO AETHER! Letöltheted a honlapról a Micro Aether júniusi számát. Kilenc darab extra rövid történet, kilenc darab magyar írótól, akik elhozzák neked H.P. Lovecraft szellemiségének és a weird irodalomnak egy kis szeletét. Mobi, ePub, AZW és PDF formátum, több ebook olvasóra is optimalizálva!

– Ma megjelent az első Micro Aether ingyenes ebook, de már itt is van a júliusi felhívás, 4 heted van rá, hogy egy maximum 1000 szavas történetet ír. Július havi téma: Dagon, The Dreams int he Witch House, The Picture in the House. Jó szórakozást ás jó alkotást!

 

07.03.

Howard Phillips Lovecraft egyik talán legismertebb műve a Dagon, 1917 júliusában készült el. A történet először a Vagrant magazinban jelent meg 1919 novemberében, majd újra megjelent a Weird Tales magazin 1923 októberi és 1936 januári számában. – ajánló

H.P. Lovecraft legkülönlegesebb munkái közt szerepelnek a rövid, ugyanakkor tartalmas novellák, elbeszélések, melyeket körülleng a halvány szűrrealitás, mégis tapinthatóvá teszi a földöntúlival történő találkozás élményét. Ilyen jellegzetességekkel bír a Dagon című írása is, amelynek megalkotásakor – szokásához híven – egy álmából merített ihletet. – Cotter Blackstone írásai elemez

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Patonai Anikó Ágnes: Én, Keziah

Wilhelm   Én azt mondom, a bíró urak végezzék csak a dolgukat, derítsék ki, valóban elkövette-e az asszonyom azokat a szörnyűséges rémtetteket, amelyekkel vádolják! Alávetem magam a vizsgálatnak egész házam népével, hisz ismernek mind, jól tudják, hogy tisztességes ember vagyok. Esküszöm az Úr szent nevére, hogy az igazat mondom.  Az erdőben. Úgy négy évvel ezelőtt. Vadászni voltam. A suta,...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...