Szavazás – Milyen játéksorozat induljon a The Black Aetheren?

Feltöltve: 2016/06/21
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

Játszani mindenki szeret még az is aki azt mondja nem, csak nem meri bevallani magának. A The Black Aether pedig bevallja, hogy szeret játszani. Szeretjük a szerepjátékot, társasjátékot, kártyajátékot, videojátékot és nagyon szeretjük a kvízjátékot. Abból indulunk ki, hogy ha mi szeretünk játszani, akkor te is szeretsz játszani. Ezért hát játszunk közösen.

Szeretnénk elindítani egy játéksorozatot, a lehető leghamarabb és a te véleményedre vagyunk kíváncsiak, milyen jellegű legyen a játék.

Két játékot tervezünk és akár mindkettőre is szavazhatsz, ha mindegyik szimpatikus, és ha úgy alakul, akkor mind a kettő meg fog valósulni. Egyelőre csupán a móka kedvéért, az alkotás szeretetéért, a nyomozás izgalmáért, és Lovecraft iránt érzett fanatizmusunkért indítjuk a játékot, nem rendelkezünk ajándékokkal, nem tudunk felajánlani sajnos értékes nyereményeket, de egy-egy játék nyertese, biztos gazdagabb lesz egy Black Aether magazinnal. Ez a mostani szavazás egyelőre „csak” igényfelmérés. Mindenképpen szavazz, mert a te véleményed számít!

Kvízjáték

Az ötletet az Ixtlan Artworks még most is tartó kvízjátéka adta. A feladat „egyszerű” lesz, három vagy esetleg több kérdésre kell majd választ adnod. Minden hónapban egy kérdéssor fog megjelenni és a megfejtések felkutatására egy 2 – 4 hét fog rendelkezésedre állni. Természetesen az egész játék Lovecrafthez fog kapcsolódni. Olyan kérdések fognak szerepelni, amik kapcsolatban állnak munkásságával, életével, álmaival, múltjával, de akár jelenével is. Ami biztos, hogy ez a játék nem lesz könnyű! Kifejezetten olyan kérdéseket fogunk össze állítani, amikre a választ nem fogod megtalálni öt perc alatt. El kell majd olvasnod egy vagy akár több novellát is, fel kell kutatnod a The Black Aetheren megjelent cikkeket, keresned kell az interneten.

Mint minden TBA kezdeményezés, ez is nyitott dolog, előzetes egyeztetés után, bárki létrehozhat kérdéssort. Itt megmutathatod mennyire is mélyültél el Lovecarft életében vagy művészetében.

Kaland, játék, rettenet

Minden bizonnyal ismered a zseniális Steve Jackson és Ian Livingstone könyvsorozatát, ami magyarul Kaland Játék Kockázat címen jelent meg. Ha esetleg ismeretlenek számodra, akkor a lehető legrövidebb időn járj utána a Zagor.hu oldalon, mert nagyon szórakoztató, olvasmányos játék. Röviden összefoglalva, a játék során egy történet fog kialakulni előtted, de mindig csak egy kis részletet fogsz megismerni az egészből, körülbelül egy oldalnyi szöveget. Minden rész végén felteszünk egy kérdést és a lehetőségek közül választva, te döntöd el, merre haladjon tovább a történet. A mi verziónkban nem lesz kockadobás, nem lesz szabály, ebben el fog térni az eredetitől.

Természetesen egy Lovecrafti rémtörténet fog előtted kirajzolódni, a kozmikus horror minden elemével együtt!

Amióta elindult a TBA olyan sok tehetséges amatőr író jelentkezett, küldött anyagot, hogy megpróbálunk minél több lehetőséget biztosítani a megjelenésre. Az első történet a mi tollunkból fog származni – ha végre lesz annyi merszem, akkor konkrétan az enyémből -, de utána ismét nyitott a jelentkezés, segítünk kidolgozni, úgy szerkeszteni a történetedet, hogy megfeleljen a játékhoz.

 

Fórum nélküli fórumos kalandjáték – terv

Tervezünk egy play-by-post szerepjátékot indítani, de ez egyelőre függőben van, mert programozási feladatokat állít elénk, és erre jelenleg nincs kapacitásunk. Mindenképpen az oldalon fog megvalósulni a játék, nem fogunk elirányítani másik fórumra vagy oldalra. A PbP kaland előre láthatólag ősszel fog kezdődni.

Nagyon fontos, hogy szavazz, és ha van lehetőséged akár oszd meg máshol is a szavazást, mert bár mindkét játékot meg fogjuk valósítani, az te fogod eldönteni melyik induljon előbb, melyikre fektessünk nagyobb hangsúlyt. Ha 50–50% lesz az eredmény… akkor idén sem megyünk nyaralni.

Tomasics József

 

Ne hagyd ki ezeket se!

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Pólya Zoltán: A rézálarcos hölgy meséje

Velence utcáit azon az estén ellepték az arcukat maszkok mögé rejtő férfiak és nők, akik táncolni, énekelni és szórakozni, az életet ünnepelni vágytak az ősi város kulisszái között. Mégis dermedt csend lett úrrá az utcákon, amikor a rézálarcot viselő, vörös hajú nő megjelent közöttük. Csupán egyetlen pillanatra érintette meg a karneválozókat a szenvedély és a halál dohos, fullasztó illata, majd...

Bojtor Iván: A Kapu Pecsétje

Repülőnk hajnalban szállt fel a párizsi Orlyról. A gép kapitánya, Marco Floretti kapitány előre elnézést kért az esetleges légörvények okozta kellemetlenségekért, majd jó utazást kívánt, és a hangszórók hangos kattanással elnémultak az utastérben. Még bámultam néhány percig az alattunk elsuhanó tájat, aztán elővettem a táskámból a reptéren vásárolt szíverősítőt, és miközben megittam, azon...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...