Black Aether #6 Magazin – megjelenési információk, ár, tartalom

Feltöltve: 2017/09/30
Kategóriák: Friss
Becsült olvasási idő (185 szó/perc): | Szavak száma:

Az elmúlt fél év igen csak hosszúnak tűnt új Black Aether magazin nélkül – mert valójában hosszú is -, de végre elérkezett az idő, hogy megjelenjen a friss magazin. A fél éves periódusra való átállás nagyon jó döntésnek bizonyult, nyugodtabban tudtunk dolgozni, nem szorította nyakunkat a határidő vasmarka, de ami a legfontosabb új szerzőinknek több idejük volt megszokni a BA munkafolyamatait.

A Black Aether #6 magazin igazi kuriózum lett a hazai ponyvamagazinok közt, ugyan is – ha információink nem csalnak -, eddig még senki nem próbálkozott meg round-robin novella elkészítésével. Nekünk ez sikerült! A kezdeményezésünk olyan sikeres volt, hogy párhuzamosan három round-robin novella indult el, és mind a három meg is jelenik a magazinban. Nehéz feladat volt koordinálni a novellákat, ugyan is – és azt hiszem ebben is kuriózum a magazin – a jelenlegi Black Aether magazin 37 (!!!) közreműködő együttes munkájaként valósult meg. Szerzők, grafikusok, technikai segítőink, és a szerkesztőség. Néha bizony magunk se tudtuk hol is van a fejünk éppen.

A magazin elkészült és közel 150 oldal terjedelmű lett, ami azt jelenti, hogy már nem tudunk irkatűzést használni a kötészethez, ragasztani kell a magazint, gerince lesz a kiadványnak. Ezzel együtt jár az is, hogy a magazin ára jócskán megugrott és nem szabad elfelejteni azt sem, hogy minden közreműködő kap tiszteletpéldányt, további hat darabot küldünk az Országos Széchényi Könyvtár részére és 3-5 darabot recenzióra. Bár utóbbin változtatni fogunk, mert érdekes módon az igényelt recenziós példányok ellenére, egy recenzió sem jelent meg az utolsó magazinról, és 4 darab példány ilyen jellegű elpazarolása tetemes kiesést jelent. Remélhetőleg, ez a hozzáállás változni fog.

A Black Aether #6 Magazin ára a kibővült terjedelem, az új kötési forma, a megemelkedett közreműködői létszámból kifolyólag 1.450.- forint lesz. Ehhez jön még a postaköltség, ami ezúttal 490.- forint lesz, ugyan is előzetes kalkuláció alapján, a magazin nem fér bele az alap postai súlyhatárba. Vaskos kis magazin lesz.

Végül a legfontosabb dolog maradt csak hátra, a magazin előrendelése 2017. október 2-án (hétfő) indul 17:00 órakor, és október 15-20-ig fog tartani, a fogyástól függően. A folyamat a megszokott lesz. Azonban felhívjuk a figyelmedet, hogy a bankszámlaszám változni fog. Erre különösen oda kell figyelni, mert a félreértésekből adódó keveredésért nem tudunk felelősséget vállalni.

Készülj, mert hétfőn indul az őrület!

Tomasics József


Tartalom

Borítógrafika: Ámon Attila
Könyvjelző: Baukó Dániel
Korrektúra: Fükő Renáta
Tördelés: Körtvélyes Ákos

 

A fekete hajó

Írta: Bella Katain
Illusztrálta: Ámon Attila

“A greyporti kikötő sötét titkai, a világi tótorony titokzatos lakója, a sötét óceán hívogató mélysége. A titokzatos hajó kegyetlen kapitányának vérfagyasztó története.”

 

Josephine

Írta: Britpopper
Illusztrálta: Pálmai Attila

„A tiltott könyv megsárgult lapjai titkokat őriznek. A múlt árnyai a küszöbön toporognak.”

 

A mezőőr – harmadik rész

Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Baukó Dániel

„A mezőőr megelégeli hányattatásait. Úgy dönt, pontot tesz a dolgok végére.”

 

Winnie

Írta: Dushan Lechky
Illusztrálta: Báti László Gábor

„Az Óceánok mélye még számtalan titkot rejt. Tengerbiológusok egy csapata nem várt felfedezést tesz.”

 

Csontelmélet

Írta: Erdei Lilla
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

“A Miskatonic Egyetem kékharisnyája sohasem volt bálkirálynő, de azért van pár fortély a tarsolyában ambiciózus ifjú hölgyek számára. Garanciát mindazonáltal nem vállal.”

 

A mindent álmodó szem

Írta: George Komor
Illusztrálta: Békefi Tamás

“Franciaország baljós éjszakáján a meglepő esemény elmossa a határokat álom és valóság, élet és halál között. A lélek furcsa és borzalmas újjászületése.”

 

Sötét mélység

Írta: Réz Andor
Illusztrálta: Tod Antal

“Alászállás az óceán legsötétebb rettenetébe. Vagy elménk még sötétebb titkaiba?”

 

Közöttetek

Írta: Veres Attila
Illusztrálta: László Márk

“Három élet, három sors, három cél. Egy végzet.”

 

Szumátra királynője

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Bella Katlin
Cotter Blackstone
Farkas Balázs
Fekete I. Alfonz
Lir Morlan
Veres Attila
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

“A renegát hajó legénysége között kitör a lázadás, Marsh kapitány kockára tesz mindent, hogy az Ősi Isten nyomára leljen.”

 

Srivijaya szeme

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Bacsai Gábor
Dubán Kitti
Kökény Pali
Mike Dorottya
Szabadi Dávid
Illusztrálta: Békefi Ákos

“Szingapúr elfeledett katakombái mélyén kegyetlen szekta éledezik, egyetlen cél érdekében ontják áldozataik vérét, felnyitni Srivijaya szemét.”

 

A fekete nap

A The Black Aether alkotói közösség round-robin novellája
Írta:
Barbara Liney Woods
Demeter Norbert
Héja Zsolt
Jassó Judit
Réz Andor
Sas Ágnes
Illusztrálta: Báti László Gábor

“Amikor a bolygók együtt állnak és elsötétedik Egyiptom, Tutanhamon kíméletlenül súlyt le átkával azokra, akik nyughelyét merik háborgatni.”


Előrendelés indul: 2017. október 2., 17:00 óra

Ne hagyd ki ezeket se!

Pólya Zoltán: Az élet és a halál anyaga

Azt hiszem, szeretem Mr. Hershey-t. Mr. Hershey-vel mindig napszállta után szoktam találkozni, a D.-i apátság romos falai között. Máig nem lehet tudni, hogy voltaképpen mitől is égett le tíz évvel ezelőtt ez az ősi, szent hely, amelynek az oltárát egyes vélekedések szerint egy, a kereszténységnél sokkal régebbi vallás áldozati kövéből vésték ki az alapítók. Az apátság teteje azonnal beomlott,...

Bojtor Iván: A fennsík

Már késő délután van, de még mindig forrón tűz a nap. A traktorok vájta poros földúton tartok a dombok irányába, fel arra az ezerszer is elátkozott Geleméri-fennsíkra. A kutyát ma nem hoztam magammal. A jó öreg Abdult bezártam a pince egyik sötét, ablaktalan zugába, hogy a szomszédok ne hallják a szerencsétlen jószág kétségbeesett nyüszítését – mert ma éjszaka nyüszíteni fog, az biztos. Ha...

Mészáros Lajos: Szekta Rt.

„Amidőn elszabadul amaz ocsmány szörny, kit most Istenként imádtok, bálványoztok, és féktelen éhségében a húsotokból fog lakmározni, míg ti borzalmas kínok közt hánykolódtok, akkor felnyílik szemetek, és látni fogjátok, milyen rémséget szabadítottatok e sárgolyóra, és végül őrjöngve átkozzátok majd alantas tetteiteket…”     1897. október 31. Nem sokkal sötétedés után, de még éjfél előtt   –...

Szőllősi-Kovács Péter: Inis Mona alkonya

1.   A Caernarfon-öböl bejárata felett sirályok rikoltoztak. Fehéren cikázó röptük jól kivehető volt a nyugtalan tenger fölött gyülekező ónszínű fellegek háttere előtt. Nyugat felől, a baljós látóhatár peremén is fehér szárnyak tűntek fel; hajó közeledett a parthoz. Nem az öböl felé navigált, hanem a dél-nyugati irányban húzódó partszakasz egyik kihalt része felé. Szél ellen fordult,...

Erdei Lilla: Kecsketej

„Egy kavargó káosz az, mely nem nyer alakot; egy nagy éjszaka az, amelynek sötétsége fény.”   Mikszáth Kálmán: Az a fekete folt   1.   A partról nézve nem tűnt ilyen sebesnek a víz, gondolta Kerner Ármin, igyekezve lecsillapítani kapkodó légzését. Már fertályórája, hogy az áramlat elragadta, a Hármas-Körös partján burjánzó őserdő rég elnyelte az őutána kiáltozó két lányt, de...

Rádai Márk: Ébredés

Délután egy óra van, háromnegyed nyolckor kezd sötétedni, addig biztosan nem jönnek értem. Akár velük tartok, akár megszököm előlük, alig hét órám maradt arra, hogy mindent elmondjak. A nap most magasan jár, fénye épp a revolvert éri az asztalomon, amelynek közelsége furcsa módon biztonságot jelent. Azelőtt nem sejtettem, hogy a halál gondolata megnyugtató, szinte otthonosan melengető is lehet....