The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

Ki kicsoda a hazai lovecrafti színtéren

A jelenlegi aktív lovecraftiánus színtér 2015-ben indult, egy ártatlannak tűnő Facebook csoporttal, ez volt a H. P. Lovecraft – Kerekasztal, amely ma már H. P. Lovecraft – Hungary néven fut. Az elmúlt több mint öt évben a közösség jelentősen kibővült, és egy új év kezdete pompás alkalom arra, hogy röviden összefoglalva (ismét) bemutassuk a színtér projektjeit.

The Black Aether (TBA)

2015-ben indult lovecraftiánus online magazin friss hírekkel, cikkekkel, recenziókkal, bemutatókkal, és ennyi év után talán mondhatom, hogy valamennyire betölti a központi oldal szerepét is, hiszen az újdonságokról általában innét lehet elsőként informálódni. A TBA minden évben indít nyílt novellapályázatot, amelynek nyertes pályaműveiből a következő évben jelenik meg kiadvány. A hírportál jellegén túl, teret és támogatást biztosít a magyarországi weird irodalmi színtér amatőr alkotóinak, elsődleges feladata a tehetséggondozás.

Honlap: theblackaether.com
Facebook: @theblackaether
Discord: meghívó
Email: info@theblackaether.com

TBA Könyvek (TBAK)

2019-ben indult az egyetlen magyarországi, weird irodalomra specializálódott amatőr könyvkiadói projekt. A klasszikus és lovecrafti rémirodalom, a lovecrafti kozmikus rettenet, a weird és new weird a specialitása a nemzetközi, és a magyarországi színtérről egyaránt. Feladata, hogy a magyarországi lovecraftiánus & weird kiadványok megjelenésének és terjesztésének feltételei biztosítva legyenek. A TBA Könyvek a kiadója az Azilum magazinnak és különszámainak, illetve a The Black Aether kiadványainak, kéziratokat a TBA-n keresztül fogad.

Honlap: www.tbakonyvek.hu
Facebook: @tbakonyvek
Twitter: @tbakonyvek
Moly: @tba_konyvek
Email: hello@tbakonyvek.hu

Magyar H. P. Lovecraft Portál (MHPLP)

2012-ben indult lovecraftiánus portál, amely évekig az egyetlen aktív online felület volt, cikkekkel és beszámolókkal, azonban egy idő után ez a funkciója inaktívvá vált. Jelenleg a legnagyobb magyarországi weird irodalmi archívum, rengeteg magyar és angol nyelvű novellával. Gyakorlatilag a weird irodalomra specializálódott Moly.hu, de talán az online könyvtár pontosabb meghatározás lenne. Itt tényleg minden weird kiadványról találsz információt, szerzői bibliográfiát; töménytelen mennyiségű olvasnivaló vár rád.

Honlap: www.hplovecraft.hu
Facebook: @hplovecraft.hu
Email: info@hplovecraft.hu

Magyar H. P. Lovecraft Társaság (MHPLT)

2017-ben alakult és bejegyzett kulturális egyesület, amely azzal a céllal jött létre, hogy képviselje a magyarországi lovecraftiánus közösséget a hazai és nemzetközi színtéren egyaránt. Az egyesület szervezésében indult el 2019 őszén az Országos H. P. Lovecraft Találkozó, amely egy évente megrendezésre kerülő egész napos rendezvény; 2020-ban a koronavírus járvány miatt elmaradt a találkozó. Az egyesület elindította a Lovecraft F.A.Q.-t, amelyben számos, Lovecrafttal kapcsolatos tévhit tisztázásra kerül. Az MHPLT jogosult az SZJA 1%-os felajánlására.

Honlap: www.lovecraft.hu
Facebook: @mhplt
Email: info@lovecraft.hu

Dunwich Market (DM)

Lovecraftiánus online vegyesbolt (webáruház), amely a TBA Könyvek kiadásában megjelenő kiadványok elsődleges terjesztői felülete. A webáruház kínálatában találhatók ruházati termékek, Cthulhu-szobrok, ebookok is. A Dunwich Market nem lát el kiadói feladatokat, kizárólag terjesztői szerepköre van.

Honlap: www.dunwichmarket.com
Facebook: @dunwichmarket
Email: info@dunwichmarket.com

Azilum magazin és különszámai (AZ és AZK)

A Magyar H. P. Lovecraft Portál vadhajtásaként 2016-ban induló, nyomtatott lovecraftiánus magazin, de természetesen nem csak Lovecraftról szól, hanem a lovecraftiánus stílusról és szubkultúráról. A magazint önkéntesek készítik társadalmi munkában; évente három lapszám jelenik meg, lapszámonként 160 oldallal; 2019 őszétől a TBA Könyvek a magazin és különszámai kiadója. Az Azilum folyamatosan várja a fordítók jelentkezését az info@hplovecraft.hu emailen. A magazin minden évben jelentkezik egy, vagy két különszámmal, mint az Árnyak az időn túlról antológia-sorozat, vagy az Arthur Machen kötet.

Honlap: www.azilum.net
Email: info@hplovecraft.hu

Black Aether ponyvamagazin (BA)

A The Black Aether 2016-ban indult, nyomtatásban megjelenő ponyvamagazinja, amely megjelenést biztosít az magyarországi amatőr weird alkotói közösség tagjai számára. Novellák, versek és kisregények kizárólag magyarországi szerzőktől. 2019-ben különszámként jelent meg az Aether Atrox antológia, de 2021-ben a ponyvamagazin két lapszámmal fog visszatérni, 2019 őszétől a TBA Könyvek a ponyvamagazin és különszámai kiadója.

Honlap: theblackaether.com
Email: info@theblackather.com

H. P. Lovecraft – Hungary (HPLH)

A Facebook csoport, amellyel minden elindult 2015-ben, és amely az MHPLT alakulása után az egyesület hivatalos Facebook csoportja lett.

Cthulhu mítosz + szerepjáték / lovecraftiánus TRPG csoport (a rövidítést inkább hagyjuk)

A Cthulhu-mítosz magyarországi szerepjátékosait tömörítő Facebook csoport; Call of Cthulhu, Trail of Cthulhu, Delta Green, Achtung Cthulhu… Minden, ami mítosz és szerepjáték.

Facebook

Arkham Horror LCG / CoC LCG Magyarország

A Cthulhu-mítosz magyarországi kártyajátékosait tömörítő Facebook csoport. Játékszervezés, információk és sok szabályfordítás.

Facebook

Cthulhu hívása társasjáték csoport

A csoport lényege, hogy összegyűjtse és rendszerezze a Cthulhu-mítoszon alapuló társasjátékokat, beleértve a saját keszítésűeket és a Kickstarter kampányokat is.

Facebook

***

Ha valaki, vagy valami kimaradt, akkor azt jelezd nekünk, de még jobb, ha neki jelzed, és ő majd eldönti, akar-e szerepelni ezen a listán.

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.