The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

The Black Aether

Moderálási alapelvek

Alapvető elve a The Black Aether magazinnak a szólásszabadság, a vélemények megvitatása különösen fontos, hisz így tud kialakulni mindnyájunkban szélesebb látókör, de tegyük ezt úgy, hogy ne sértsünk meg senkit!

Tisztelet! Önkontrol! Kulturáltság!

Ha tagja vagy a H. P. Lovecraft – Kerekasztal facebook csoportnak, akkor onnét már tudhatod, hogy a kommentelésre különösen figyelünk. Alapelvünk a szólásszabadság, de csak abban az esetben, ha ez nem sért másokat. Volt már ebből probléma – szerencsére elenyésző számú -, ami minden egyes alkalommal meddő vitába fordult. Elhiszem én, hogy van olyan aki nem bírja ki, hogy ne az övé legyen az utolsó szó, vagy úgy érzi az interneten önkontrol nélkül gyalázhat mindenkit, vagy esetleg úgy gondolja, hogy az alpári megnyilvánulásaira kíváncsi a közösség, csak mert otthon és környezetében ez a megszokott. Arra felhívnám mindenki figyelmét, hogy a banhammer nyele a mi kezünkben van és ha úgy ítéljük meg, hogy a hozzászólás szembemegy a magazin elveivel, értékeivel, akkor nem fogunk tétovázni használni a kalapácsot.

Igen, továbbra sem fogjuk eltűrni az indokolatlan káromkodást és ocsmány megnyilvánulásokat. Nem, nem vagyunk álszentek, mi is tudunk 27 percen keresztül folyamatosan káromkodni, de még sem tesszük. Éppen ezért ne tedd te sem. Ha a környezetedben ez elfogadott és úgy véled a modern kommunikáció szerves része, akkor gondold úgy, hogy ez egy ódivatú oldal, ahol a „faszgecipicsakurvaanyádfaszomtelevanrohadtköcsögbuziszarevőtetű” jellegű megnyilvánulásoknak nincs helye. Természetesen senkinek a kommentjét nem fogjuk törölni egy pont odaillő, vagy éppenséggel ártatlan bazdmegért, sőt egyéb elszólásokért sem, de az indokolatlan használatot szankcionáljuk.

Nincs szükség a regisztrációra a hozzászólásokhoz, ami miatt esetleg valakinek az juthatna az eszébe, hogy különböző álneveken folytatja a kulturálatlan megnyilvánulásokat. Ismét csak felhívnám mindenki figyelmét, hogy a honlapmotor IP cím alapján azonosítja felhasználókat – ahogy az adatvédelmi nyilatkozatban is rögzítve van -, és így nem sok értelme lesz a sok álnév használatának. Könnyű megváltoztatni az IP címet, de ez már a többlépcsős azonosítási rendszeren nem fog segíteni.

Előre szólunk, hogy az ingerküszöb alacsony. A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat megtoroljuk. A politika, és politikai jellegű képek, videók, bejegyzések különösen tiltottak. Minden ilyen jellegű és tartalmú hozzászólás törölve lesz a hozzászólás írója pedig ki lesz tiltva az oldalról.

Ha jelenteni szeretnél egy hozzászólást kifogásolható tartalma miatt, küldj üzenetet az info@theblackaether.com címre.

Egy dolgot ne felejts el! Jelenleg Magyarország egyetlen aktív H. P. Lovecraft örökségével, munkásságával foglalkozó oldal a The Black Aether, a Kerekasztal csoporton kívül ezen az oldalon tud véleményt cserélni a hazai közösség. Azzal, hogy olyan tartalmat osztasz meg, ami az alábbi lista alapján tilos, azt fogod elérni, hogy ki leszel tiltva a honlapról, a facebook oldalról és a facebook csoportból is. Megéri?

Fenntartjuk a jogot, hogy az olyan hozzászólásokat, amik szembemennek a The Black Aether moderálási alapelveivel, előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük, a felhasználót pedig kitiltsuk az oldalról!

 • Ne személyeskedj, ne légy agresszív, ne zaklass másokat! Ne tegyél gyűlölködő megjegyzéseket senkinek a nemére, vallására, etnikumára, fizikumára, szexualitására. Semmijére se.
 • Ne káromkodj, ne beszélj indokolatlanul undorító, ordenáré módon, jól megvagyunk b@zdmegek és különböző nemiszervek említése nélkül is.
 • Ne posztolj semmilyen illegális dolgot!
 • Ne posztolj semmilyen gyűlöletkeltő tartalmat, legyen az kép, videó vagy szöveg!
 • Ne posztolj semmilyen erőszakos képet, szöveget vagy videót! Ne posztolj semmi olyat, amin megvernek, megkínoznak, megölnek valakit.
 • Ne posztolj pornót, szexképet, vagy videót! Rajzolt képet, vagy animációt se!
 • Ne adj meg másról olyan információt, ami alapján őket azonosítani lehetne! Például lehet, hogy te tudod, hogy ki rejtőzik, az „XYZ32_7” nicknév mögött, de ne írd le annak a személynek a nevét, vagy bármilyen adatát.
 • Ne adj meg másokról vagy magadról bizalmas információt, amivel valaki visszaélhet! Semmiképpen ne írd le, hogy te milyen jelszót szoktál használni, vagy akár az emailedet se add meg nyilvánosan.
 • Ne posztolj semmi olyat, ami kárt tehet más számítógépében! Ne rakj be félrevezető, vírusos oldalra mutató linket, vagy képet.
 • Ne vezess félre senkit azzal, hogy más embernek adod ki magad, mint aki vagy!
 • Ne használj 2MB-nál nagyobb képeket, csatolmányokat. Ha gif, ha nem gif, ne legyen nagyobb 2 MB-nál.
 • Ne posztolj semmi olyat, ami más tulajdona, vagy más okból nincs jogod használni.
 • Ne spamelj! Ne küldd be ugyanazt a hozzászólást többször egymás után, se egy, se több különböző cikk alatt!
 • Ne reklámozz semmilyen terméket, beleértve más weboldalakat. Ne tegyél linket szerencsejátékos oldal akciójára vagy a saját természetgyógyászati oldaladra.