Black Aether – FAQ

Hamarosan új FAQ fog készülni a szeptemberi változásról, addig a meghatározó irányelveket ezen a linken olvashatod:  ide kattints!

 

A „Black Aether – A szokatlan és hátborzongató történetek magazinja”, azzal a céllal jött létre, hogy kiszolgálja a magyarországi Lovecraft és weird irodalmat kedvelő közösséget. A magazin koncepciójából kiindulva, mindenki számára nyitott a részvétel. Az alábbiakban megtudhatod mik a bekerülés minimális feltételei, illetve technikai elvárásai.

 

„Szeretném, ha a novellám, rövid fikcióm megjelenne a magazinban.”

Szuper! Nagyon jó helyen kopogtatsz, semmi más dolgod nincs, mint elküldeni az anyagot az info@theblackaether.com címre. A levélben írj pár szót magadról, jelent már meg írásod vagy sem, első történeted vagy van még raktáron stb. A történetet .DOC .DOCX .RTF formátumban, Times New Roman betűtípussal és 11-es betűmérettel csatold a levél mellé. Ne másold be a levél szövegtörzsébe, mert akkor sajnos kezelhetetlen a levél. Kérlek, ezt a minimális technikai elvárást tartsd be, és a „szia ezt írtam” levelekkel sem tudok mit kezdeni.

Minimális terjedelem 12.000 karakter, maximális korlát nincs a terjedelemre. Ha túl, hosszú az anyag és nem fér bele egy számba, akkor az folytatásban kerül leközlésre.

A tartalmat illetően, pedig azt hiszem egyértelmű mi az "elvárás". Szeretjük a rémtörténeteket, az izgalmas, idegőrlő fikciókat, és a sok kérdést maguk után hagyó műveket. Kérlek, tartsd szem előtt, hogy a magazin egyfajta tiszteletadás Lovecraft munkássága előtt, ezért ne küldj be modern gore/zombie/láncfűrészes horrort. Szokatlan és hátborzongató írásokra koncentrál a magazin.

 

„Elég jól rajzolok, szeretném, ha az egyik történetet illusztrálhatnám és van saját képregényem is.”

Ismét csak jó helyen kopogtatsz! A folyamat ugyan az, mint a történeteknél, írj egy levelet az info@theblackaether.com címre, és pár szóban mutasd be magad, milyen stílusban és technikával készülnek alkotásaid. A második lépcsőben, elküldöm az egyik író anyagát és abból, instrukciók alapján készítheted el a rajzot. Innét fogva teljes a szabadkéz. Úgy kalkulálj, hogy egy illusztráció elkészítéséhez körülbelül 1-1.5 heted lesz. Természetesen, ha úgy érzed, van rá időd és energiád, akkor akár több rajzot is készíthetsz.

Technikai feltételként a minimális elvárás, hogy a képet nagy felbontásban tudd eljuttatni a magazin részére. Ha tust, ceruzát, kihúzót használsz, akkor a szkenneléssel kapcsolatban fogok adni technikai információt. A belső oldalakra, csak fekete-fehér illusztrációk kerülnek. Abban az esetben tud színesben megjelenni, ha minimum négy oldalnyi képregényt küldesz be.

A képregény és a borító elkészítése egy másik fázis. Itt mindenkivel külön kell a részleteket megbeszélni. A képregényhez és borítóhoz szükséges a digitális technikák ismerete, szerkesztés, színkezelés, vektorgrafika.

 

Cikket, beszámolót, elemzést írtam és még szeretnék is írni Lovecrafti témában. Ez is megjelenik a magazinban?

Minden nem fikciós anyag, az online magazinban, itt a The Black Aether-en tud megjelenni. Ha átböngészed az oldalt, láthatod, hogy minden területről merít a magazin és nagyon szerteágazó a megjelent írások tartalma. Film, zene, novella, játék, szerepjáték… minden olyan meg tud jelenni az oldalon, ami témába vág, hű marad a Lovecrafti örökséghez, vagy kapcsolódik a weird irodalomhoz.

 

„Szeretnék többet beszélgetni Lovecraftről és a weird irodalomról.”

Csatlakozz hozzánk a Facebookon. Kövesd a The Black Aether facebook oldalát és csatlakozz a „H. P. Lovecraft – Kerekasztal” facebook csoporthoz. Ez az egyetlen aktívan működő csoport Magyarországon, ahol szinte minden friss hír felbukkan, és bármilyen kérdésed van, megválaszolásra kerül. A csoport tagjai közt van számos író, műfordító, zenész, filmkészítő, játékfejlesztő, több közös projectet is elindítottunk már.

  

Scroll to top
The Black Aether