The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

Aether #06 – H. P. Lovecraft politikai nézetei

Az Aether hatodik adásában Molnár András, Pető Zoltán és Somogyi Gábor volt a vendégünk, és egy olyan témáról beszélgettünk, amelyről nemigazán esett még szó a hazai lovecraftiánus színtéren; és egyébként máshol sem. Ez az adás nem egy állásfoglalás Lovecraft mellet, vagy ellen, hanem egy informatív beszélgetés Lovecraft politikai és társadalmi nézeteiről, azok forrásáról, befolyásoló tényezőiről és változásáról, illetve szerepéről művészetében.

Nem tárgyaljuk külön a rasszizmus kérdését, de érintőlegesen természetesen szóba kerül, erről egy külön adásban fogunk beszélgetni, addig is a Magyar H. P. Lovecraft Társaság oldalán található F.A.Q.-ban található egy összefoglaló írás erről (aki esetleg arra számítana, hogy négy 30-as 40-es fehér férfi megvédi Lovecraft rasszizmusát, az csalódni fog).

// Shownote

MHPLT Lovecraft F.A.Q.: bit.ly/3skFi2G
Richard Lupoff – Lovecraft’s Book: bit.ly/3H0A00t
Matt Ruff – Lovecraft földjén: bit.ly/3q88OpI

//András & Zoli kedvencei:

Clark Ashton Smith – The Abominations of Yondo: bit.ly/3q8LlEX
Howard Phillips Lovecraft összes művei: bit.ly/33BvcA5

The Black Aether

"Nunquam explana aliquid"

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.