The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

TBA Kvízjáték – December #4

Igen. A decemberi utolsó forduló januárra csúszott. Ez ne tévesszen meg, a menetrend nem változik, csupán kimaradt egy kis idő. Egyre nehezebbek lesznek a kérdések, bár ismét csupán egyszerű google kereséssel megtalálod a helyes megfejtéseket. De amit találsz, azt olvasd is el.

 

A kérdések:

1., H. P. Lovecraft 1925 augusztus 2-án fejezte be sokat vitatott novelláját, a The Horror at Red Hook-ot. A történetnek – természetesen – életrajzi kötődése is van.

Minek hatására, melyik életrajzi eseményének hatására írta a novellát. (Nem a rasszizmus) (3pt)

2., A The Horror at Red hook novellában feltűnik a hányatott sorsú, ördögimádó Yezidi-nemzetség is. A Yezidi / Jazidi népcsoport kevéske fennmaradt tagjai a jeziditák 73 pogromot éltek túl történelmük során.

Kik a jeziditák? (1pt)

3., Az alábbi térképen egy, a jeziditák szempontjából nagyon fontos helyszín látható.

Mi ez a helyszín? (1pt)

 


A három kérdés megválaszolása sokkal könnyebb, mint azt elsőre gondolnád. Nem kell hozzá több, csupán visszaemlékezni az olvasott novellákra, vagy jól megfogalmazni egy Google keresést, de talán a legnagyobb segítség, ha olvasod a The Black Aether cikkeit.

A kvízjáték-sorozat február végéig tart, minden héten, szombaton jelennek meg az új kérdések, amiknek megválaszolására egy heted van. A helyes válaszokért pontokat kapsz. November, december, január és február végén havi győztest hirdetünk, aki nyereményt fog kapni a támogatók felajánlásai közül. A pontokat egészen február végéig tudod gyűjteni, és ha neked lesz a legtöbb pontod, külön nyereményben részesülsz.

  • A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.
  • A kvízjáték-sorozat nyertese február végén komplett sorozatot fog nyerni a Black Aether magazin első évfolyamából. Első és második kiadásokból egyaránt, ami összesen 8 darab magazint jelent! Ilyen sorozata senkinek nincs – rajtam kívül – és nem is lesz soha, ezt csak ezzel a kvízjáték-sorozattal tudod megszerezni!

Gondolkozz egyszerűen! Legyél figyelmes!

Tomasics József


  A válaszokat január 7-ig küld be, 18:00 óráig.  

  A válaszokat az info@theblackaether címre küld, a tárgymezőben szerepeljen: KVÍZDECEMBER-4  

  Helyes megfejtések január 8-án.  

A kvízjáték novemberi fordulójának egy darab nyertese lesz, aki a Kitűzőshop felajánlásával egy egyedi mintás pólót fog nyerni, ami nem kerül kereskedelmi forgalomba, a grafikát pedig a TBA készíti hozzá, továbbá a Gabo SFF felajánlásával Lauren Beukes: Torzók cimű könyvét.


Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.