The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

Ismétlés a tudás anyja

H. P. Lovecraft összes művét tartalmazó ingyenes ebook-ok mondhatni naponta készülnek. Nem igazán tudok ezek közt különbséget tenni, hisz a tartalmuk mindig ugyan az – kell, hogy legyen –, talán a kivitelezés az, ami megkülönbözteti ezeket a kollekciókat egymástól. Illetve még egy tényező, ami fontos lehet, ha egy olyan ebook olvasód, vagy tableted van, ami speciális formátumot kíván.

Nagyon nem szép dolog annak örülni, ha valaki egy olyan problémába ütközik, mikor kiderül számára, hogy a NOOK tabletjére még nem jelent meg optimalizált Lovecraft ebook, de jelen esetben, kénytelen vagyok azt mondani, hogy ennek a felmerült technikai problémának örülni lehet, mert egy olyan folyamatot generált ez a probléma, aminek a végeredménye kifejezetten érdekes lehet minden Lovecraft rajongónak, és hasznos is annak, aki Lovecraft nyomdokaiba szeretne lépni.

A Ruth X nick név mögé rejtőző, anno éppen könyvtáros-képzésben részesülő felhasználó, nem sokat gondolkozott az említett problémán, úgy döntött létrehoz egy optimalizált ebook-ot. Szerencsére nem azok közé tartozott, akik csak összeolvasztják Lovecraft történeteit egy folyammá, hanem vette a fáradtságot, és ismét elolvasta a betördelt műveket.

Elolvasta, és kigyűjtötte – javaslatok alapján -, a Lovecraft által legtöbbször használt szavakat, amik az olvasók számára érdekesek lehetnek.

Személyes véleményem az, hogy ezeknek a szavaknak a rendszeres, visszatérő használata nem abból adódott, hogy Lovecraft esetlegesen nem rendelkezett megfelelő szókinccsel, nem tudta volna ezeket a szavakat, kifejezéseket, jelzőket lecserélni. Ez egy tudatos döntés volt részéről, hogy a szavak általi visszacsatolások összekössék történeteit.

Nagyon fontos megjegyeznem, hogy NEM ellenőriztem le a listát!

Abnormal – 94
Accursed – 76
Amorphous – 19
Antediluvian – 10
Antiqu (e/arian) – 128
Blasphem (y/ous) – 92
Cat – 46
Charnel – 20
Comprehension – 9
Cyclopean – 47
Dank – 19
Decadent – 32
Daemoniac – 55
Effulgence – 4
Eldritch – 23
Faint (ed/ing) – 189
Foetid – 22
Fungus/Fungoid/Fungous – 54
Furtive – 60
Gambrel – 21
Gibbous – 9
Gibber (ed/ing) – 10
Hideous – 260
Immemorial – 25
Indescribable – 25
Iridescence – 2
Loath (ing/some) – 71
Lurk – 15
Madness – 115
Manuscript – 35
Mortal – 27
Nameless – 157
Noisome – 33
Non-Euclidean – 2
Proportion/Disproportionate – 53
Shunned – 54
Singular (ly) – 115
Spectral – 60
Squamous – 1
Stench – 59
Stygian – 6
Swarthy – 14
Tenebrous – 9
Tentacle(s) – 28
Ululat (e/ing) – 4
Unmentionable – 16
Unnamable – 22
Unutterable – 13

Istenségek

Azathoth – 22
Cthulhu – 42
Dagon – 16
Nodens – 8
Nyarlathotep – 47
Shoggoth – 22
Shub-Niggurath – 8
Yog-Sothoth – 28

Grimoire-ok, helyek

Necronomicon – 49
Pnakotic Manuscripts – 16
De Vermis Mysteriis – 2
Book of Eibon – 3
Eltdown Shards – 1
Nameless Cults – 4
Elder Sign – 2
Locations
Arkham – 159
Dunwich – 41
Innsmouth – 104
Kadath – 67
Kingsport – 43
Leng – 158
Miskatonic – 62
R’lyeh – 16
Yuggoth – 21
Irem – 12

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.