The Black Aether

| Hallgatóknak |

| Íróknak |

| Olvasóknak |

Jason B. Thompson – The Dream-Quest of Unknown Kadath

Lovecraft Álom-ciklusát sokan – félig meddig én is -, inkább a fantasy kategóriába sorolják, ennek az az egyszerű oka, hogy nevéből is adódóan, olyan környezetben játszódik, ami egy megálmodott világ, és nem a hétköznapokból meríti helyszíneit. Az csak ízlés dolga ki hogyan viszonyul az Álom-ciklushoz, az viszont megkérdőjelezhetetlen, hogy Lovecraft ismét csak zseniálisat alkotott.

Jason Bradley Thompson sem kérdőjelezi meg ezt, hisz különben nem rajzolta és írta volna meg a The Dream-Quest of Unknown Kadath képregényét, amiben Randolph Carter utazását dolgozza fel Álomföldön. A könyv igazi remekmű! Thompson munkáit elnézve ez el is várható, hisz olyan képregényeken és mangákon dolgozott, mint a The Penny Dreadful Guide to the San Francisco Bay Area, Hyperborea, King of RPGs, Fullmetal Alchemist, Bastard!!, Naruto, és a lista nagyon hosszú.

Thompson eredeti könyvében szerepel egy Álomföld térkép, ami fekete-fehér, ám úgy gondolta átdolgozza a térképet és készít belőle egy színes poszter verziót. Az egész folyamatról készített egy beszámolót, amit érdemes elolvasni, mert kiderül belőle, miből inspirálódott, hogyan változott a térkép menet közben és miért ezt a formát, technikát választotta. Iszonyat részletes a végleges verzió, hónapokig készült. A térképből elérhető ingyenesen egy nagyobb verzió, de természetesen meg is tudod rendelni, Thompson saját webshopjában.

u.i.: a legnagyobb méretű kép, tökéletesen alkalmas egy 60×40 cm-es poszter nyomtatásához!

 

 

Tomasics József

"Abban hiszek, hogy bennünk magyarokban, olyan kreatív alkotói potenciál van, amit jóvátehetetlen hiba lenne elpazarolni, nem engedni kibontakozni."

Független & nonprofit, de ehhez szükség van a támogatásodra!

Támogasd te is a The Black Aethert!

A The Black Aether az egyetlen, weird és klasszikus rémirodalommal, folk-horrorral foglalkozó online magazin Magyarországon 2015 óta. A projekt elindulásával talált magára a hazai lovecraftiánus közösség, és azóta is fontos szerepet tölt be a közösség életében. Csatlakozz te is  támogatóink  közé, hogy továbbra is zavartalanul folytatódhasson a munka, hogy a The Black Aether fennmaradhasson és tovább fejlődhessen.